Däck & Fälg

Däck är en noga anpassad originaldel. Ett däck är betydligt mer än bara runt och svart – Däck är en vetenskap. Råd om däck kräver spetskompetens och lång erfarenhet. Vi kan däck.

Däck är en originaldel och de spelar en avgörande roll för bilens köregenskaper samt din och dina passagerares säkerhet.

Dina däck är, efter omfattande tester, noga anpassade till din bil. 

Välkommen till Biljouren Däckcenter nedan.

Handla rätt däck direkt i Biljouren Däckcenters webshop:

Den sammanlagda ytan som håller kontakten och greppet mellan vägen och din bil motsvarar endast 4 stycken handflator. Denna minimala yta ska klara av att säkert bibehålla greppet av åtskilliga ton broms- samt accelerationskrafter i en 360 graders cirkel och under extrema förhållanden. Att färdas i 90 km/h innebär att man förflyttas 25 meter per sekund.

Du litar på att dina däck ska leverera i både tropisk hetta, arktiskt kyla, regn och snö likväl som ”en vanlig dag på jobbet”. Att vara ett däck är en ganska utmanade uppgift och det är långt ifrån alla som fyller uppgiften tillfredsställande.

Det är ofta lätt att se till priset men med tanke på vad som verkligen krävs och förväntas bör man verkligen se till vad man får.


Dags att köpa nya däck?

Tänk då på att bilens säkerhet, prestanda och komfort i hög grad påverkas av vilka däck du väljer. En del däck kan faktiskt vara direkt olämpliga – även om de råkar ha rätt dimensioner.

Vill du vara säker på att du får optimala däck till just din bilmodell så ska du besöka din auktoriserade märkesverkstad. Vi är utbildade experter på de märken vi jobbar med och vi samarbetar med samtliga av de allra främsta däcktillverkarna.

Notera – Vad man i folkmun felaktigt kallar ”åretruntdäck” är dubbfria vinterdäck. Gummiblandningen i dessa däck är anpassad för optimal funktion i temperaturer under +4 C. Att använda dessa däck i högre temperaturer kan medföra att däcket slits ut i förtid, typ som att dra ett suddgummi som rullar upp sig när man drar det över ett papper, samt ett betydligt sämre grepp p g a att gummiblandningen härdar och stelnar eftersom den inte är anpassad för friktionstemperaturen.

Rätt däck är en billig försäkring

Ditt däck är till en mycket stor del vad som avgör hur din bil beter sig i en extrem situation och det är just en sådan situation ingen vill uppleva. När den kommer, under en bråkdel av en sekund, så är det tyvärr sällan din egen kompetens och skicklighet som obarmhärtigt ger resultatet utan det materiel som du hanterar, eller som faktiskt just då snarare hanterar dig.

Det beror på vilken bil du sitter i samt vilka däck som är monterade som kommer att avgöra utgången när det sker och du plötsligt förvandlas från säker förare till en passiv och blottad medpassagerare.

Dina däck avgör hur snabbt din bil stannar när en älg helt plötsligt rusar över vägen. Det är skillnaden mellan vattenplaning och säkert grepp när regnet vräker ned en mörk kväll i oktober och när temperaturmätaren i färddatorn just visar minusgrader efter blandad nederbörd och vägbanan börjar täckas av svart is efter underkylt regn och du helt plötsligt känner att du inte är riktigt trygg med valet att ” de funkar nog den här vintern också” .

Välkommen till vår däckverkstad i Åkersberga.
Konsultera vår personal för råd gällande däck & fälg till just din bil.

Vill du komma i kontakt med oss?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.