Om webbplatsen


Biljourens webbplats använder cookies eller kakor – små textfiler med information som sparas på din dator och underlättar surfandet på webbplatsen.

Det finns två typer av kakor, permanenta kakor & temporära kakor.

Permanenta kakor sparas som en fil på datorn under kortare eller längre tid och används till exempel för att förbättra webbplatsen genom att ge statistik över hur en besökare använder eller navigerar genom webbplatsen, samt för att sammanställa statistik kring ditt besök.

Temporära kakor (Sessionskakor) lagras tillfälligt i datorns minne medan du besöker webbplatsen och försvinner när du stänger din webbläsare. De innehåller tillfällig information mellan sidhämtningar.

Om du inte vill acceptera kakor kan du stänga av funktionen i webbläsarens säkerhetsinställningar. Där kan du även ställa in webbläsaren så att du får en uppmaning varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

För mer information om kakor (cookies): Post-och telestyrelsen är tillsynsmyndighet inom detta område, läs gärna mer på deras webbplats.

För att Biljouren.se ska bli så bra som möjligt använder vi tredjepartprogram, Google Analytics som hjälpmedel för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Detta analysverktyg använder kakor och informationen som genereras genom din användning (inklusive din IP adress) kommer att lagras på Googles servrar i USA. Informationen används för att utvärdera besöksstatistik i syfte att förbättra innehåll, navigering och struktur. Google kan också överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag eller i fall där tredje part behandlar informationen åt Google.

Om du inte vill att dina besök på Biljourens webbplats ska visas i Google Analytics så finns det ett plug-in program att installera i din webbläsare. Detta program laddas ner från Googles webbplats.


Biljouren.se är uppbyggd i WordPress, ett innehållshanteringssystem (CMS) skrivet i PHP (ett populärt skriptspråk för programmering av internetsajter med dynamiskt innehåll) med datalagring i databasen MySQL.